Bitcoins kopen: dit moet je vooraf weten

2 min read
Bitcoins kopen

De bitcoin: een term die werkelijk iedereen al wel eens voorbij heeft horen komen. Bitcoins zijn die rare digitale muntjes waar sommige mensen flink geld mee verdienen, toch? Ja, maar bitcoins zijn nog zoveel meer. Wie bitcoins wil kopen, moet absoluut kennis hebben van de wereld van crypto financiën. Wist je bijvoorbeeld dat er nog veel meer is dan bitcoin?

Bestebank

Financiële crisis

De bitcoin is een cryptovaluta. Deze cryptovaluta werd razend populair tijdens de financiële crisis. Mensen verloren hun vertrouwen in grote banken en het gevestigde financiële systeem. Mensen waren hun spaargeld en beleggingen kwijt in een mum van tijd. Tegelijkertijd is er een nieuw soort geld ontwikkeld: bitcoin. Deze cryptovaluta kun je peer-to-peer in handelen. Dat betekent dat je transacties kunt doen zonder een tussenpersoon in de vorm van een bank of andere financiële instantie. Dat is iets waar destijds veel behoefte aan was.

Bitcoins aanschaffen

Soorten valuta

Belangrijk om te weten is dat het succes van bitcoin ook enigszins samenviel met toeval. Waar bitcoin op het juiste moment groot werd, waren er al tijden andere personen en bedrijven bezig met het ontwikkelen van een eigen cryptovaluta. Daarom is er inmiddels ook veel meer keuze dan alleen de bitcoin kopen: je kunt ook kiezen voor de munt ripple, neo, ether of talloze anderen. Elk hebben een eigen systeem, voor- en nadelen en wallet.

Wil je weten welke soort bij jou past? Verdiep je in de mogelijkheden en laat je vooral niet te snel overhalen door mooie advertenties online.