Het geheim achter de Bitcoin koers

2 min read
Cryptocurrency

Cryptocurrency. De Bitcoin is op 7 december 2017 door de magische dollargrens van 12.000 gebroken. Vergeleken met de waarde van de Bitcoin koers in eerdere jaren, is dit de grootste stijging tot nu toe. Maar zelfs bij 12.000 dollar stopte de koers van de Bitcoin niet met groeien. Ook de 13.000 dollar is al bereikt. De Bitcoin koers is dus al een tijdje flink aan het stijgen. Maar wat zijn daar eigenlijk de oorzaken van? Eén van de belangrijkste oorzaken van de enorme groei van de Bitcoin koers is een nieuwe feature die is toegepast op de Bitcoin. Deze feature maakt het mogelijk voor beleggers om ook te kunnen speculeren op de koers van de Bitcoin zonder Bitcoins te bezitten. Dit komt doordat het CBOE (Chicago Board Options Exchanges) als eerste bedrijf een future op de Bitcoin heeft gelanceerd. Daardoor kunnen beleggers nu over de koersverloop in de toekomst speculeren. Hierdoor valt de Bitcoin nu onder de beleggingsmogelijkheden. Voor beleggers, of dat nou professionele of particuliere beleggers zijn, maakt dit de Bitcoin heel interessant.

Cryptocurrency

Nieuwe beleggingsmogelijkheid

Voorheen kon je dus alleen geld in Bitcoins stoppen door de munten ook daadwerkelijk aan te schaffen. Maar nu hoeft dat niet meer. Mensen die geïnteresseerd zijn in beleggingen, zullen begrijpen dat de Bitcoin momenteel een slimme keuze is wat betreft het beleggen. Hoewel het uiteraard een mogelijkheid is dat de waarde van de Bitcoin uiteindelijk weer achteruit zal gaan, zijn er vele kenners die voorspellen dat de koers van de Bitcoin juist nog een tijdje blijft stijgen. Want hoe onzeker de toekomst van een koers ook is, er is één ding zeker: de koers blijft nooit lang precies hetzelfde. Dat koerzen kunnen stijgen en dalen, is juist wat beleggen zo spannend maakt.

Groei van de Bitcoin

Hoeveel is de Bitcoin nou eigenlijk precies gegroeid? Aan het begin van het jaar 2017 was de waarde van de Bitcoin nog geen enkele keer hoger geweest dan 1.500 dollar. Maar in november 2017 heeft de Bitcoin de grens van 10.000 dollar bereikt. In minder dan elf maanden is de koers van de Bitcoin dus met meer dan 1.000 procent gegroeid. Door dit unieke verschijnsel zijn veel beleggers nu bezig met het beleggen in Bitcoins. Mensen die voor 2017 al een groot aantal Bitcoins hadden, zijn inmiddels meer dan rijk geworden door hun Bitcoins. Een goede belegging, dus. Maar vele kenners schatten dat de koers van de Bitcoin ook volgend jaar blijft stijgen. Sommige mensen voorspellen zelfs dat de koers in 2018 de waarde van 40.000 dollar zal overtreffen. Wanneer een koers eenmaal aan het groeien is, blijft deze meestal immers ook groeien. Als de waarde 10.000 dollar is, dan is een groei van 250 dollar erbij immers maar een groei van 2,5 procent. En 2,5 procent is wat betreft een koers helemaal geen onrealistisch vooruitzicht.