Opleiding boekhouden mbo

2 min read

Ben jij helemaal in de cijfertjes en kun je van de moeilijkste geldstromen een makkelijk, overzichtelijk schema maken die volledig in balans is? Of wil je dit juist leren? Dan lonkt de functie van boekhouder bij jou om de hoek. Je kunt al boekhouder worden door de opleiding boekhouden mbo te volgen bij Fabius. Deze opleiding is erkend op mbo-niveau en overal inzetbaar wanneer je aan de slag wilt gaan. De opleiding is eenvoudig met je werk te combineren, zodat je je kennis direct in de praktijk kunt inzetten en je met de juiste tools aan de slag kunt gaan.

Opleiding Boekhouden volgen

De mbo Boekhouden is een tien weken durende opleiding die je kunt doen wanneer het jou uitkomt. Per week volg je één dag drie uur lang de klassikale les, waarna je examen doet bij de Associatie voor praktijkexamens. In deze tien weken wordt je alles bijgeleerd over balansen, eigen en vreemd vermogen, journaliseren, belastingen, in- en verkoop, sub-administraties en wat er allemaal nog meer komt kijken bij dit financiële vak. Als je het examen behaald hebt, ontvang je een erkend diploma waarmee je waar dan ook aan de slag kunt gaan als boekhouder.

Wat heb je nodig voor de opleiding Boekhouden?

Voor de mbo-opleiding Boekhouden heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt je direct inschrijven en kunt door middel van dit diploma altijd nog een andere opleiding doen waar je wel een vooropleiding voor nodig hebt. Wel moet je de Nederlandse taal goed beheersen in zowel schrift als gesproken en moet je kunnen werken met getallen en formules. Mocht je nog niet zo bekend zijn met programma’s als Excel, dan kun je ook bij Fabius een cursus hiervoor doen. Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent en naar de lessen komt. Met meer dan 50 leslocaties verspreid door heel Nederland zit er altijd wel één in de buurt.