Waarom drankpakketten niet altijd de beste keuze zijn met kerst

2 min read
Drankpakketten

Een kerstpakket uitzoeken is veel gedoe. Het is altijd weer lastig om een pakket te vinden waar iedereen blij mee is. Veel mensen kiezen daarom voor drankpakketten. Een pakket met een mooie fles wijn of champagne is klassiek, chique en altijd goed. Toch? Nou, dat valt soms tegen. Drankpakketten hebben voor- en nadelen.

Groot aanbod

De voordelen van een drankpakket

De meeste mensen drinken rondom de feestdagen wel eens een glaasje wijn of champagne. Dat hoort erbij. Zelfs mensen die doorgaans weinig drinken, doen dit wel in deze periode. Daarom is een fles drank krijgen in veel gevallen wel leuk. Daarnaast kun je een kerstpakket met drank erin natuurlijk ook heel goed weggeven. Bijvoorbeeld als je een feestje hebt met oud en nieuw en je wil een cadeau meenemen. Die mooie fles champagne uit je kerstpakket komt dan wel goed van pas! 

Nadelen van een drankpakket

We leven in andere tijden. Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om niet te drinken. Een keuze waar je geen kritiek op kunt hebben want laten we eerlijk zijn: drinken is nu eenmaal niet heel goed voor je. Maar voor mensen die niet drinken en die vrienden hebben die niet drinken is het niet leuk om een drankpakket cadeau te geven. Het is immers dan ook niet meer mogelijk voor ze om het drankpakket weg te geven. Waar is de lol dan nog voor die mensen?

Verschillende bieren

Andere soorten dranken

Je hoeft natuurlijk niet een drankpakket met alcoholische dranken cadeau te doen. Je kunt er ook goed voor kiezen om bijvoorbeeld een heerlijk pakket met koffie of thee uit te zoeken.