Jouw website beter vindbaar maken

2 min read

 

linkbuilding pakketIeder bedrijf heeft tegenwoordig wel een website. De meeste zelfstandig ondernemers maken zelf een website bij een webhosting bedrijf. Men koopt een pakket en er wordt verteld dat je met een dergelijke website altijd bovenaan de zoekresultaten van een zoekmachine belandt. Hoopvol maken mensen een website aan, maar de praktijk wijst uit dat dit geen garantie biedt voor een goede vindbaarheid op het internet. Wanneer jij een website wil maken voor je bedrijf doe je er goed aan om je te verdiepen in de werking van een zoekmachine. Het voorkomt dat jouw bedrijf onderduikt in de anonimiteit terwijl je een geweldig product te bieden hebt.

Robots die op zoek zijn
Zoekmachines hebben een systeem waarbij de hele dag door robots aan het werk zijn die alle websites ter wereld scannen. Ze zijn op zoek naar zoekwoorden die potentieel geïnteresseerden naar jouw website zouden kunnen lokken. Deze robots werken met seo’s waarop gezocht en gescand wordt. Websites die aan de zoekvoorwaarden van seo’s voldoen komen bovenaan de zoekresultaten van een zoekmachine te staan. De vraag is – met deze kennis in je achterhoofd – hoe jij bij die topresultaten kan belanden met jouw website. Wanneer je zelf weinig ervaring hebt met het schrijven van een website en de tekst die daarbij komt kijken is het een geval van meer geluk dan wijsheid wanneer jouw website überhaupt wordt teruggevonden.

linkbuilding pakket

Hulp inkopen kan
Op het moment dat jij zelf een website wil herschrijven om deze gemakkelijker gevonden te laten worden doe je er goed aan om hulp in te kopen. Dit kan je doen bij een gespecialiseerd bureau. Deze bureaus kunnen jouw website zodanig herschrijven dat jouw bedrijf goed gevonden wordt door de robots van de zoekmachine. Wanneer jouw website een betere vindbaarheid heeft is het tijd voor de volgende stap. Er wordt gekeken hoe mensen sneller op jouw website terecht kunnen komen. Dit wordt geregeld op een soortgelijke methode; er wordt gebruik gemaakt van backlinks.